Iets over mij…

creatief wandelcoach en psychosociaal ondersteuner

Mijn naam is Angelique Leijten, opgegroeid in Tilburg als middelste in een rij van 7 kinderen met twee hardwerkende ouders. “Niet lullen maar poetsen” dekt wel zo’n beetje de lading, als je me zou vragen in welke sfeer ik ben opgegroeid. Kortom: schouders eronder en doorgaan.

Mijn leven liep tot m’n 35 ste op rolletjes: “gelukkig” samenwonend en een druk sociaal leven. Ik volgde studies die ik leuk vond en ontwikkelde me verder binnen de zorg- en hulpverlening. 

In korte tijd verloor ik een aantal dierbare personen in mijn leven. Ook m’n relatie liep stuk. En ik dacht door te relativeren en anderen te steunen wel voldoende voor mezelf te zorgen. 

Lange tijd voelde ik me sterk en onafhankelijk, ik ging als een trein. Tot 2012 aanbrak…

Af en toe een kort nachtje werd slapeloosheid. Multi-tasken werd vergeetachtigheid, ik liet steeds vaker steken vallen. Structuur werd chaos, geduld werd ergernis. En ik bleef doorgaan.

Rennen werd struikelen… zelfverzekerdheid werd onzekerheid… wantrouwen… angst… licht werd donker… ziektewet… burn-out… zware depressie… zwart.

Mijn sneltreintje stond opeens stil… in een tunnel, zo leek het…

Met psychologische hulp, de onvoorwaardelijke steun van een paar lieve mensen in mijn directe omgeving èn mijn wilskracht, ben ik er weer bovenop gekomen. Door te gaan zorgen voor mezelf.

Door structuur aan te brengen in mijn dagelijkse bezigheden. Door te bewegen en me bewust te worden van mijn lichaam en gevoelens. Door kleine overwinningen te vieren. Door te rouwen om alles en iedereen die ik verloren ben. Langzaam klom ik omhoog uit een diepe put. 

In 2017 startte ik mijn praktijk in creatief wandelcoaching. Mijn kwaliteiten, vakkennis (als verpleegkundige en psychosociaal therapeut) en mijn levenservaring besloot ik in te zetten voor anderen die zichzelf voorbij lopen en zichzelf niet de aandacht geven die ze verdienen. 

Wat mij krachtiger heeft gemaakt is reflectie: in de spiegel durven kijken die anderen mij voorhielden. Het opnieuw ontdekken van mijn sterke eigenschappen en hoe ik die kan inzetten. Het omarmen van mijn creativiteit (www.artistiqueangelique.nl), nieuwsgierigheid, lef, doorzettingsvermogen, eigenwijsheid en relativeringsvermogen. Maar ook het accepteren van mijn minder sterke eigenschappen. Toegeven dat je niet alleen de wereld kunt dragen. Het durven om hulp te vragen.

Ik kan weer dromen, vertrouwen en durf te kiezen voor mezelf

Is dit herkenbaar voor jou? Wacht dan niet met hulp te vragen. Bel 06 4137 1916 of stuur een email naar info@wandeljewelcoaching.nl

Gun het jezelf, je bent het meer dan waard!!!

Hoe eerder je er mee aan de slag gaat, hoe beter het wordt! Meld je aan!!

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond? Kijk dan op LinkedIn